Оставиха за постоянно в ареста обвинените за убийството край Негован

Двамата направиха самопризнания за престъплението
Обновена: 31 авг 2019 20:49 | 31 авг 2019 19:36, Анисия Иванова
41

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, обвинени за двойното убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, съобщи БНР. Останки от телата на жертвите бяха открити край софийското село Негован.

Шляпашки и Нанчев са обвинени в предушмишлено убийство с користна цел. Двамата вече направиха самопризнания за извършеното от тях престъпление.

Те бяха доведени в съда под засилена охрана. Криеха лицата си от камерите и отказаха да отговорят на журналистическите въпроси. Пред съда казаха само, че съжаляват и че са виновни, но както и служебните им адвокати, поискаха по-лека мярка - "домашен арест". Съдът не уважи това искане.

Според съдия Атанас Атанасов има доказателства, че именно двамата мъже са убийците на възрастната двойка.

Освен техните самопризнания показания около случая са дали свидетели, които описват подробности как двамата строителни работници купуват бидони. Намерени са и два пистолета със заглушител, чийто калибър съвпада с раните върху убитите.

"Това, което са извършили обвинените, е дръзко, брутално и хладнокръвно", каза съдия Атанасов, без да влиза в подробности как те са убили, разчленили и изхвърлили труповете на Йордан и Марияна.  

Според съда и двамата имат нисък праг на задръжки, заради което, ако излязат на свобода, те могат да извършат престъпление.

"Каквото и да кажа, знам, че съм виновен", каза Шляпашки, а колегата му Нанчев промълви, че съжалява, съобщи "24 часа".

Убийството беше извършено на 14-ти юли в апартамента на семейството на столичния булевард "Витоша". Жертвите са били убити с два пистолета със заглушител, а след това са разчленени в апартамента, след което извършителите са пренесли телата през града и са ги захвърлили край Негован, където бяха намерени от местен рибар.

За престъплението, за което двамата са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание - от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
37
 
! Отговори
Байно ти на майната преди 4 години
Ало! Колеги от криминална полиция!Внимавайте какво говорите по медиите - за методите и начина Ви на работа. Това са Оперативно-издирвателни мероприятия и те не бива да се разгласяват! "Утре няма да намерите етикети на бидоните"!!!! Освен това съгласно НПК, когато има вече предварително производство, нямате право да разгласяват е подробности по него! Утре (не дай Боже), ще има някакъв подобен случай и тогава ще плачете! Като бивша кримка, никога не съм разгласявал подробности!!!!
24
3
 
34
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Истински българи,15 години им плащат за работата, уж приятели,а реално подли,арогантни предатели,както и българската политика и управление, лъжливи *** подкупните политиците,Кравари подкупиха Стоянов, Паси,Тиквуна,това е лицето на Българина,Предател.
23
2
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Вижте добре тези ръце с които се крият. С тях са рязали кокали.
22
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анита Мейзър колко лежа ?Хем не признаваше в началото,че и подкуп предлагаше.Който има пари се откупва това са фактите.
21
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дааа,ако полагат труд 2 изработени се броят като 3 излежани.При 20 години след няма и 9 са вънка.Похвалиха ги,че са добри майстори поне да има полза да си изработят престоя.За такива хич не ми се иска да ходят данъците ми.Трябва всеки залък с тежък труд да заслужат!
20
17
 
45
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРИЛИЧАТ НА БОЙКО БОРИСОВ КОЙТО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ МАСОВ УБИЕЦ В БЪЛГАРИЯ ЗА 21 ВЕК!!!АКО БЯХМЕ НАРОД БОРИСОВ НЯМАШЕ ДА Е СРЕД ЖИВИТЕ ОЩЕ СЛЕД ПЪРВИЯ МУ МАНДАТ!
19
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да убиеш някого! И после да нарежеш тялото му като сланина за зимата!Представяте ли си? А ние го обсъждаме като нещо от ежедневието.Докъде сме стигнали?
18
9
 
39
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Тези характерни съвременни ганьовистанци от чист български вид, расли във високия морал и съвестност на соц. режима са действали, както техните събратя, форумните мизантропи драскат. Обладани от омразата и завистта, фиксирани в целта си да обслужват низката си меркантилност и ламтеж за нещо, което те дори не знаят какво е, те ликвидират и без това ниския праг на задръжките си, ослепявайки за всякаква разумност и въздържаност. Тук форумните чудовища драскат, а онези направо са разчленявали.
17
4
 
36
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
А прасетата ти би изпапкал с удоволствие! Но пуста демокрация, пак ще останеш гладен.
16
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия намеци на полицията за някакви интимни отношения помежду им са пълна простотия. . И нямат никакво отношение към престъплението. Те са убийци, престъпници! Другото няма значение.
15
11
 
31
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ТИЯ РАБОТИ ОТ ДОЛУ НЕ СЪМ ГИ ПИСАЛ АЗИ ИНАЧЕ ТЕА МОНЧЕТА СА НЕВИННИ ТРЕБЕ ДА СА СЛОБОДНИ
14
5
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва е демокрация , вместо да нахранят прасетата и да има някаква полза от тях ние ще ги храним 20 години тия безполезен ***.Издръжка на един затворник е 600 лв на месец един пенсионер взима 200 лв.
13
8
 
62
 
! Отговори
ДЖИ ПИ ГРУП преди 4 години
Иванчева я наредиха и и метнаха 30 години за смешен подкуп а тези със два трупа които са нарязали ще гушнат по 20.Майзер уби зверски брутално приятеля си и лежа 2години и половина.
12
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** - нека да казват че са роми и може да им се размине!
11
12
 
40
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ЖЕЛЙО ЖEЛЕВ ОТМЕНИ СМЬРТНОТО НАКАЗАНИЕ
10
8
 
32
 
! Отговори
10 КЕВАРСНЕТА преди 4 години
Изяждали са по 10 кеварснета на ден...
9
8
 
34
 
! Отговори
..i dobre da se преди 4 години
grijite za tiah ! Da gledate da imat vsichki udobstva I nishto da ne im lipsva !!! Tokuvij ,che osadili darjavata za neshto !
8
5
 
50
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Хубаво, че си скрихте лицата, никой не знае как изглеждате ..
7
6
 
58
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Даже се подсмиват докато ги снимат. И тези *** ще получат 15-20 години ???
6
5
 
36
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
В ПАНДИЗА ПО СИЛНИЯ ИЗЯЖДА СЛАБИЯ